Merhaba Çocuklar

Ayın Şiiri

Trafik ve Çocuklarımız

Çocuklarla Dini Sohbetler

İlginize Bilginize

Düş ve Gerçek

Fare Ailesi

Yurdumuzdan Bir Köşe

Hz. Osman

Kırmızı Ayakkabılar

Sizlerle Başbaşa

Yurttan Ve Gurbetten Haberler

 

 

Yurttan Haberler

Erbaa

Tokat ili Erbaa ilçesi Cibril Köyü camii'nde düzenlenen Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler kurslarına devam ederek, imam-hatip Mustafa Ünal'dan ders alan öğrenciler arasında bilgi yarışması düzenlendi.
Yarışmaya, Erbaa Müftüsü Lütfi Çetinkaya, vaiz Adem Ayrancı, çevre din görevlileri ve çok sayıda cemaat katıldı. Kendilerine sorulan soruları başarıyla cevaplayan öğrencilere müftülük ve cemaat tarafından çeşitli hediyeler verildi.


Çayıralan

Yozgat'ın Çayıralan ilçesi Konuklar Kasabası camii' nde 12, 18 yaş arası çok sayıda öğrenci, imam-hatip Nizamettin Esmer'den temel dini bilgiler ve Kur'an-ı Kerim dersleri alıyorlar.
Diyanet Çocuk Dergisini severek okuduklarını söyleyen öğrenciler, fotoğraflarının da dergide yayınlanmasını istiyorlar.
Söz konusu öğrenciler fotoğrafta görülmektedir.

ANKARA

Ankara metropol (merkez) müftülüğüne bağlı Kur'an kursları arasında bilgi yarışması yapıldı. Altınpark Expo Center Konferans Salonunda gerçekleştirilen yarışmaya Ankara İl Müftüsü Hüseyin Çınar, il müftü yardımcıları Turgut Öztan ve Sabri Akpolat, merkez ilçelerin müftüleri ve beklenilenin çok üstünde izleyici kitlesi katıldı.
Yarışma sonunda 1. liği, Sincan Müftülüğünden Lale Kur'an Kursu, 2. liği Keçiören Müftülüğünden mühendis Kur'an Kursu, 3. lüğü Etimesgut Müftülüğünden Tepebaşı Kur'an Kursu öğrencileri kazandılar.
Dereceye giren yarışmacılar ve öğretmenler il müftülüğünce, altın mürşit 3,1 hatim programı ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildiler.

Gurbetten Haberler

ALMANYA

Stuttgart - Albstadt DİTİB Eyüp Sultan Camii' nde hatim cemiyeti yapıldı. 45 öğrencinin katıldığı programda 10 öğrenci Kur'an-ı Kerimi yüzünden okuma belgesi aldı.
Yapılan programda öğrenciler ibadet, itikad ve siyer derslerinden sorulan soruları cevaplandırdılar. Namaz sureleri ve Yasin suresini ezbere okuyup, ilahiler söylediler. On yaşından büyükler ve on yaşından küçükler arasında bilgi yarışması yapıldı. Ayrıca öğrenciler arasında yapılan cami resimleri yarışmasında da üç öğrenci dereceye girdi.
Çevre din görevlileri ve vatandaşlarımızın yoğun olarak katıldığı programda din görevlisi Mustafa Basrık, çocuklara sahip çıkmanın ve onları dinimize göre eğitmenin önemi üzerine bir konuşma yaptı.
Program sonunda dereceye giren bütün öğrencilere, dernek yönetim kurulu tarafından çeşitli tablolar, dini ve milli konuları anlatan değişik kitaplar hediye edildi.

Avustralya

Renmark Türk İslam Cemiyeti Kur'an Kursunda Kur'an-ı Kerim, dini bilgiler ve Türkçe dersleri öğrenmek için 45 öğrenci kurs görüyor. Öğrenciler Diyanet Çocuk Dergisiyle tanışmaktan ve okumaktan son derece mutluluk duyduklarını söylüyorlar.
Diyanet Çocuk Dergisiyle tanışıp kaynaşan, bu heyecan ve sevgiyi yaşayan öğrenciler, hocaları Adnan Dinçer'le birlikte, fotoğrafta görülüyor.

HOLLANDA

Hilversum ve çevre yerleşim bölgelerinden Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrenmek, çeşitli kültür faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere çok sayıda hanım öğrenci, çocuklarıyla birlikte Mevlana Camiine geliyorlar. Fahri öğretici Fehime Varol nezaretinde derslerini sürdüren öğrenciler, aldıkları derslerden son derece memnun olduklarını söylü- yorlar.
Bu öğrenciler fotoğrafta takdir ettikleri hocaları ile birlikte görülüyorlar.