Paylaş Twitter Facebook YouTube
2 dk okunma süresi 7 Ekim 2026 Çarşamba

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Diyanet TV’ye konuk oldu

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Diyanet TV’ye konuk oldu

 

  • Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Diyanet TV’ye konuk oldu
  • Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Diyanet TV’ye konuk oldu
  • Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Diyanet TV’ye konuk oldu

 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, Diyanet TV’de “İyilik Vakti” programının canlı yayın konuğu oldu.

Başkan Arpaguş, yaptığı konuşmada, Diyanet TV’nin yeni sezonunun hayırlı olması temennisinde bulunarak, gençlerle “İyilik Vakti” programının ilk bölümünde bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın, topluma sunulan Diyanet hizmetlerinin tanıtılması açısından önemli bir hafta olduğunu belirten Başkan Arpaguş, fedakârca hizmet eden din görevlilerinin toplum nezdindeki itibarını ve görünürlüğünü daha da artırmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Başkan Arpaguş, Diyanet gençlik merkezlerinin gençlerin ders çalışma ve sosyalleşme adına kullanabilecekleri kaliteli mekânlar olmasına dikkat ettiklerini dile getirerek, “Burada huzur bulmalarını, okulları dışındaki vakitlerini burada arkadaşlarıyla bir araya gelmelerini, bazı konularda okumalar yapmalarını, bazı sosyal faaliyetlerde bulunmalarını istiyoruz. Toplumun farklı mecralarında zaman kaybetmemelerini, kendilerini geliştirmek adına, kendi sahalarında da olsa kendilerini daha iyi yarınlara hazırlama adına buralardan istifade etmelerini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Diyanet gençlik merkezlerinin içerisinde kütüphane, çalışma mekânları ve sosyal alanları olduğuna dikkati çeken Başkan Arpaguş, maneviyatından ödün vermeyen bir gençlik yetiştirmeyi arzu ettiklerini söyledi.

Türkiye Diyanet Vakfının yeryüzüne iyilik tohumu saçtığını söyleyen Başkan Arpaguş, bunun neşvünema bulması ve çoğaldığını görmenin çok güzel bir duygu olduğunu aktardı.  

“Yedi sınıf insan vardır ki Allah, kendi gölgesinden başka hiçbir gölgenin bulunmadığı günde onları gölgesinde barındıracaktır. Bunlardan biri de kalbi mescitlere bağlı olan kimsedir.” hadis-i şerifini anımsatan Başkan Arpaguş, şunları kaydetti:

“Biz böyle bir gençliğin özlemini yaşıyoruz. Bunun gerçekleşmesi için, toplumumuzda böyle bir gençlik oluşması için çaba sarf ediyoruz. Allah'a hamdüsenalar olsun ki gençlerimiz de buna müspet manada karşılık veriyor.”

“Gençlerimizi muhatap alırsak, toplumumuza daha faydalı bireyler olarak yetişeceklerdir”

Gençlerin muhatap alınarak sohbet edilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Arpaguş, “İşte o zaman gençlerimiz hem milli ve manevi değerlerimize hem inanç dünyamıza hem de toplumumuza daha faydalı bireyler olarak yetişeceklerdir.” ifadesini kullandı.

Türkiye Diyanet Vakfının “İki İnsan Bir Hayat” projesine de değinen Başkan Arpaguş, evlenme hayalleri kuran çiftler için projenin başarıyla gerçekleştirildiğini aktararak, imkanlar el verdiği müddetçe evlenmekte güçlük yaşayan vatandaşlara destek olunacağını belirtti.