Paylaş Facebook Facebook Facebook
12 Eylül 2025 Cuma

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kırgızistan’da fidan dikme etkinliğine katıldı

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kırgızistan’da fidan dikme etkinliğine katıldı

 

  • Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kırgızistan’da fidan dikme etkinliğine katıldı

 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından inşa edilen ve 2018 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle açılışı gerçekleştirilen Bişkek Cumhuriyet Merkez İmam Serahsi Camii’nin bahçesinde düzenlenen fidan dikme etkinliğine katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, konuya ilişkin sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye Diyanet Vakfı olarak, Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te inşa ettiğimiz ve 2018 yılında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle açılışı gerçekleştirilen Bişkek Cumhuriyet Merkez İmam Serahsi Camii bahçesinde düzenlenen ‘Fidan Dikme Etkinliği’ne, Türk Devletleri Teşkilatı üye ülkelerinin Diyanet İşleri/Dini İdare Başkanları ile birlikte katıldık.

Diktiğimiz bu fidanların, coğrafyamızın bugünlerine ve yarınlarına nefes olmasını; Filistin’in, Gazze’nin ve tüm mazlum coğrafyaların zalimlerden kurtuluşuna vesile olmasını yüce Rabbimizden niyaz ediyorum.”