Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Filistin davası, bir iman, ahlak ve vicdan meselesidir. Zira Filistin'e huzur gelmeden yeryüzüne huzur gelmeyecek. Filistin coğrafyasına, bir kene gibi yapışan, mikrop gibi bulaşan zalimlerden kurtarmak zorundayız.” dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Eyüp Sultan Camii’nde kıldırdığı Cuma namazının ardından, "İslami ve İnsani Bir Sorumluluk: Gazze" konferansına ilişkin Eyüp Sultan Cami'nde basın açıklaması yaptı.
“Bütün tarih, kültür, medeniyet, vicdan, ahlak, hukuk yok ediliyor”
Başkan Erbaş, hitabında, tüm dünyanın gözü önünde Filistin’de bir milletin yok edildiğine dikkati çekerek, “Bütün tarih, kültür, medeniyet, vicdan, ahlak, hukuk yok ediliyor. Tüm insanlığın ortak değerleri, onuru ve haysiyeti yok ediliyor. Bir terör şebekesi, haydut sürüsü, azgın ve sapkın bir çete, vahşet üzerine vahşet uyguluyor. Dünyanın gözü önünde, bir enkaza, bir hapishaneye çevirdiği Gazze'yi şimdi de tamamen işgal etmek üzere harekete geçiyor.” ifadelerini kullandı.
“Filistin davası, iman meselesidir”
Gazze’de yaşanan vahşetin bir an önce durdurulması gerektiğini vurgulayan Başkan Erbaş, “Filistin davası, bir iman, Ahlak ve vicdan meselesidir. Zira Filistin'e huzur gelmeden yeryüzüne huzur gelmeyecek. Filistin coğrafyasına, bir kene gibi yapışan, mikrop gibi bulaşan zalimlerden kurtarmak zorundayız. Bunun için bütün Müslümanlar, Müslüman devletler, tüm vicdan sahipleri, bir araya gelerek zalimleri durduracak ciddi kararlar almak, yaptırımlar uygulamak zorundadır.” şeklinde konuştu.
“İşgalciler, Müslüman dünyanın dağınıklığından, gafletinden cesaret alıyor”
Başkan Erbaş, “İşgalciler, Müslüman dünyanın dağınıklığından, gafletinden cesaret alıyor. Zalimler korkaktır ama Müslümanlar güç birliği yapamadığı için kötülük yapmaya, zulmetmeye cesaret edebiliyorlar.” diye konuştu.
Dünyanın her yerinde Filistin’i işgal eden terör şebekesine karşı gösterilen direnişin büyüdüğünü belirten Başkan Erbaş, “İnanıyorum ki, en kısa sürede mazlumlar zafere ulaşacak. Zalimler hak ettiği cezayı bulacaktır. Bugün de burada, Gazze'nin Kudüs'ün, Filistin'in özgürlüğü için bir organizasyon yapılıyor.” ifadelerini kullandı.
Başkan Erbaş, Dünya Müslüman Alimler Birliği ve Türkiye'deki İslam Alimleri Vakfı işbirliğinde düzenlenen 50 ülkeden 150 İslam aliminin katıldığı "İslami ve İnsani Bir Sorumluluk: Gazze" konferansının da hayırla vesile olmasını temenni etti.
Basın açıklaması, Başkan Erbaş’ın yaptığı dua ile son buldu. Ayrıca açıklamada, Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Başkanı Ali Muhyiddin el-Karadaği, İslam Alimleri Vakfı Başkanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu ve Müslüman ülkelerden gelen İslam alimleri de yer aldı.